keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Testissä C3 Oatmeal Cooker -puuronkeitin!


Tilasin keväällä verkkokauppa.comista C3 puuron- ja riisinkeittimen (19,90€). Viikkokausien odottelun (laite loppu maahantuojalta) jälkeen jouduin kuitenkin pettymään. Oma kokemukseni oli, että puuron valmistus laitteella oli äärimmäisen vaivalloista eikä vajavaiselta tuntuneista ohjeista ollut sanottavasti apua. Ei vaikka turvauduin käännöskukkasten toivossa myös alkuperäiseksi ohjeeksi olettamaani ruotsinkieliseen versioon. Laitteesta tuntui puuttuvan esimerkiksi ajastustoiminto kokonaan ja laitetta oli vahdittava herkeämättä. Muutoin puuro saattoi kiehua ulos höyryaukoista. Yllättävän paljon hankaluuksia laitteelta, jossa vain yksi ainoa painike!

Laite oli halpa ja kosketusetäisyydeltä laite vaikuttikin heikkotekoiselta ja viimeistelemättömältä. Tämä pätee todennäköisesti myös keittoastian teflonpinnoitteeseen. Myös osien puhdistaminen oli hankalaa. Tämä tosin helpottui hieman, kun raivoissani paloittelin laitteen siihen pisteeseen, että luulin sen ensin hajonneen lopullisesti.

Puolestani olisi voinut hajotakin: laitteen huikea idea - puuron valmistuminen vaikka yöpöydällä - kompakti koko tai iloista ruotsalaisuutta henkivä mainosvideo eivät valitettavasti riittäneet korvaamaan käytännön hankaluuksia. Puuroni valmistuu siis jatkossakin perinteisesti teräskattillassa hellalla!

P.S. 
Jos joku sattuisi tietämään puuronkeittimen, joka todella toimii, niin laittakaa vinkkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti