keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Ananasriisi -iltapäiväpuuro

Ananasriisipuuro mantelimaitoon rahkasilmällä & kurpitsansiemenillä

1 dl mantelimaitoa (13 kcal)
2 dl vettä
Merisuolaa
30 g puuroriisiä (105 kcal)
110 g tuoretta ananasta (62 kcal)
50 g rasvatonta maitorahkaa (30 kcal)
5 g kurpitsansiemeniä (26 kcal)

Ravintosisältö: 236 kcal / annos

Myöhästynyt lounas ja välipala yhdistyivä makoisasti tässä ananasriisipuurossa: 

Kiehauta mantelimaito ja vesi, lisää merisuola, riisi. Keitä hiljalleen kunnes koostumukseltaan puuromaista. Lisää tuore ananas ja keitä vielä hetki Lisää puuron pääle nokare rasvatonta maitorahkaa ja hyppysellinen kurpitsansiemeniä.


Kurpitsansiemenet sisältävät välttämättömiä rasvahappoja, aminohappoja, fytosteroleja (mm. beta-sitosteroli), mineraaleja, vitamiineja, kivennäisaineita, geeliytyviä polysakkarideja sekä erityisen paljon rautaa. Proteiini- ja mineraalipitoinen naposteltava sopii myös ruuanlaittoon ja salaatteihin. Kurpitsansiemeniä on käytetty mm. virtsaamisvaivojen, munuaistulehdusten, mahakatarrin sekä suolistomatojen hoitoon.

2 kommenttia:

  1. Hyvä lisä ohjeessa olisi valmistusaika suunnilleen :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä huomio!

    Totta puhuen en ole koskaan kellottanut kun raaka-aineiden (lähinnä hedelmät) määrä vaihtelee ja vaikuttaa hieman siihen, milloin koostumus sopiva. Nyrkkisääntö on, että mitä pidempään jaksaa haudutella, sitä parempaa. Huomattavaa on myös, että annoskoot ovat yhdelle hengelle ja tällöinkin kohtuullisen pieniä.

    VastaaPoista