Reseptit

Alla löydät blogissa julkaistut reseptit! Uusin ohje löytyy ylimpänä. Puurot joiden kalorit per annos jäävät alle 200 kcal, on merkitty erikseen.

Esitetyillä ohjeilla valmistat yhden annoksen. Halutessasi valmistaa isompia määriä kerralla, tuplaa/triplaa annetut raaka-ainemäärät. Annettu kalorimäärät ovat kcal / annos.

Esitetyt reseptit ovat ns. kevytpuuroja: puurojen nesteestä usein 2/3 on vettä ja vain 1/3 kookos-/mantelimaitoa tms. Myös hiutaleiden määrä on pidetty minimissään, yleensä 30 g / annos. Reseptini noudattavat usein ns. 1 dl + 2 dl + 30 g -mallia. Runsaalla hedelmien (täyte/lisuke) käytöllä puuroihin on saatu keveyttä.  Huomaathan, että raaka-aineiden määrät ovat viitteellisiä - reseptejä voi helposti soveltaa oman maun mukaan. Tuhdimpaa / helppotekoisempaa puuroa halutessasi käytä runsaammin hiutaleita.

Valmistusaika riippuu valmistettavasta määrästä sekä raaka-aineiden suhteista. Kevytversioissa puuromaisuuden saavuttaminen saattaa vaatia esimerkiksi normaalia pidempää haudutusta. Nyrkkisäntönä voi pitää n. 15 minuutin valmistusaikaa. Puuron kannattaa myös antaa hieman jäähtyä, jolloin maut pääsevät paremmin oikeuksiinsa kuin tulikuumaa puuroa ahmiessa. Puuron hidas nauttiminen antaa keholle aikaa reagoida verensokerin nousuun, jolloin pienempikin ruokamäärä riittää nälän taltuttamiseksi.

Puuro sopii niin aamu-, ilta- kuin välipalaksikin ja siitä on mahdollista loihtia myös ruokaisempia lese-, riisi-/ruishiutale ja ohrasuurimo -pohjaisia lounas- ja päivällispuuroja. Myös kulloisenkn sesongin hedelmät (ja miksei vihanneksetkin, kts. esimerkiksi porkkana-lese -lounaspuuro) kannattaa hyödyntää täytteenä ja/tai lisukkeena. Näin edullinen herkku on entistä keveämpi myös kukkarolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti