Porkkana-lesepuuro mantelimaitoon rahkasilmällä & kurpitsan- ja seesaminsiemenillä |
30 g Myllyn Paras Kuidukas kolmen viljan leseseos (87 kcal)
10 g ruishiutaleita (36 kcal)
1 dl mantelimaitoa (13 kcal)
2 dl vettä
Merisuolaa
120 g porkkanaa (40 kcal)
50 g rasvatonta maitorahtaa (30 kcal)
5 g kurpitsansiemeniä (26 kcal)
5 g seesaminsiemeniä (33 kcal)
Ravintosisältö: 265 kcal / annos
Kiehauta mantelimaito ja vesi, lisää merisuola, leseet ja ruishiutaleet Keitä hiljalleen kunnes koostumukseltaan puuromaista. Vuole porkkanat esim. kuorimaveitsellä pitkiksi lastuiksi ja lisää joukkoon. Keitä vielä hetki kunnes tuorepastaa muistuttavat porkkanalastut ovat lämmineet/kypsyneet. Lisää puuron pääle nokare rasvatonta maitorahkaa. Viimeistele annos ripauksella seesaminsiemeniä ja kurpitsansiemeniä. Pastamainen annos on helppo nauttia myös matalalta lautaselta.
Lähi-idässä, Aasiassa ja Kreikassa suosittu seesaminsiemen on täynnä ravintoaineita ja hyvää tekevää kuitua. Siemenet sisältävät erityisen runsaasti proteiinia, kalsiumia, erilaisia mineraaleja sekä B- ja E-vitamiineja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti