maanantai 6. heinäkuuta 2015

Raakapuuroa Houtskärin tapaan!

Kesääni on jo monen vuoden ajan kuulunut erottamattomasti vähintään viikko Houtskärissä, Helsingin Astanga joogakoulun järjestämällä joogaretriitillä. Tänä vuonna jouduin ikäväkseni perumaan osallistumiseni takareiden vamman vuoksi.

Yksi ehdottomia viikkoon kuuluvia nautintoja, joogan ohella, on varhaisen aamuharjoituksen jälkeisen, pitkän kaavan aamiaisen herkku: raakapuuro! Herkun ydin pysyi piilossa vuosia, kunnes viimein sain reseptin haltuuni (ja ei, en jäänyt kotiin puuroa turvottelemaan, vaan osallistuin retriiteille, kuten siihenkin asti).


Tässä käsittääkseni alkuperäinen, varmasti monen himoitsema resepti:

Tuorepuuro (4:lle)
  • 1 dk auringonkukansiemeniä
  • 3/4 dl pellavansiemenrouhetta
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä
  • 2 dl kuivattuja hedelmiä (esim. aprikooseja, luumuja, rusinoita, viikunoita tms.)
  • 4-5 dl vettä
  • 1 banaani
Mittaa illalla kulhoon auringonkukansiemenet, pellavansiemenrouhe, seesaminsiemenet ja kuivahedelmät. Lisää vesi ja sekoita ja jätä puuro yöksi turpoamaan. Lisää aamulla seokseen banaani ja soseuta puuro sauvasekoittimella. Nauti tuorepuuro tuoreiden hedelmien kanssa.


Itse valmistin eilen seuraavanlaisen puuron, ohjetta osittain kaappieni sisältöjen mukaan soveltaen:

Raakapuuroa Houtskärin tapaan!
65 g Sallisen siemensekoitusta (378 kcal, 581 kcal / 100 g)
30 g pellavansiemenrouhetta (147 kcal, 490 kcal / 100 g)
35 g seesaminsiemeniä (220 kcal, 630 kcal / 100 g)
35 g rusinoita (100 kcal, 300 kcal / 100 g)
40 g kuivattuja taateleita pilkottuna (120 kcal, 300 kcal / 100 g)
20 g chia -siemeniä (88 kcal, 436 kcal / 100 g)
50 g kuivattua papaijaa pilkottuna (135 kcal, 270 kcal / 100 g)
4 dl vettä

Ravintosisältö: 176 kcal / 100 g

Laita ainekset illalla kulhossa jääkaappiin turpoamaan ja puuro on aamulla valmista. Huom. ohjeessa ei käytetty alkuperäisen reseptin mukaisesti banaania eikä sauvasekoitinta.

Koska puuro tukevaa, kuvassa aamuannokseni koko: 150 g rahkaa + 50 g tuorepuuroa.

2 kommenttia:

  1. Hauska nähdä, että meidän aivan julkinen resepti, vuodet 2003-2009, luulaan salaiseks

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistas! Nyt kun vielä selvisi, että julkisuus olikin mielestäsi ok! Itse tulkitsin kommenttisi aluksi ihan päinvastaisesti! :P

      Poista