lauantai 27. kesäkuuta 2015

Banaani-riisi-muna -puurokas!

Banaani-riisi-rahka -puurokas rahkasilmällä & rusinoilla
Laiskan lauantain kunniaksi päätin kokeilla jotain uutta ja käyttää samalla jääkaapissa jo hyvän tovin odotelleet kananmunat. Tarkoituksena oli kokeilla banaani-riisihiutalepuuroa banaani-rahkalettujen raaka-aineena. Tuloksena syntyi kuitenkin puuron ja munakkaan risteytys, Puurokas! 

30 g riisihiutaleita (105 kcal)
1 dl kookosmaitoa (20 kcal)
2 dl vettä
Merisuolaa
58 g banaani (50 kcal)
2 munaan (110 kcal)
200 g rasvatonta maitorahkaa (120 kcal)
10 g rusinioita (29 kcal)
Oliiviöljyä

Ravintosisältö: 434 kcal / annos

Kiehauta kookosmaito ja vesi, lisää merisuola, riisihiutaleet, banaani. Keitä hiljalleen kunnes koostumukseltaan puuromaista. Kaada puuro syvään kulhoon ja lisää munat sekä 100 g rahkaa. Levitä keraamiselle paistinpannulle kevyesti oliiviöljyä talouspaperilla. Kaada puuro, munien ja rahkan seos pannulle ja paista sopivalla lämmöllä kunnes lopputulos risottomaista. Asettele puurokas matalalle lautaselle, lisää rahkasilmä (100 g) sekä rusinat. 

Ohjeen puurokas on makea, jopa välipalamainen/jälkiruokamainen. Ohjeesta on kuitenkin helppo varioida myös suolaisempia versioita jättämällä banaani pois ja korvaamalla kookosmaito esimerkiksi blogin ohjeissa usein käytetyllä mantelimaidolla.

Alpron kookosmaito on 100% kasvipohjainen, kevyesti makea, mutta yllättävän vähäkalorinen juoma. 100 ml juomaa sisältää vain 20 kcal. Sisältää B12- ja D -vitamiineja sekä kalsiumia. Juoma on pakattu kätevään, kierrekorkilla varustettuun pakkaukseen, jossa juoma säilyy avattunakin oman kokemukseni mukaan noin viikon jääkaapissa. Avaamattomana pakkaus säilyy päiväyksestä riippuen useita kuukausia, joten sen voi napata kauppareissulta kotivaraksi aina kauppakassin antaessa myöden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti