sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Sushipuuro! Kiireisen (laiskan) sushinystävän herkku!

Välillä on kausia, jolloin perjantait eivät eivät ole tullakseen ilman 150 g irtokarkkia... ja sushia. Pitkään ostin viimeksi mainitun (aina raatsiessani) Hanko -sushilta - kunnes huomasin paikallisen K-Citymarketin kalatiskiltä löytyvän kelpo sushia huomattavasti edullisemmin. Ja ilman joskus puoleenkin tuntiin venyvää odottelua. Lopulta päätin harjoitella tuon jalon taidon itse ja huomasin säästäväni mukavasti. Varsinkin huomattuani, että esimerkiksi Euroshopperin kilon puuroriisipussi sisälsi täsmälleen (?) samaa tavaraa kuin Blue Dragonin puolta pienemmät (mutta huomattavasti kalliimmat) sushiriisipussit!

Alussa sushien tekeminen vei helposti tunnin tai kaksi - vaikka olen alusta asti tehnyt hyvin yksinkertaista sushia raaka-aineina ainoastaan puuroriisi, riisiviinietikka, nori -leväarkki, avokado, graavilohi, kurkku, soijakastike, wasabi, inkivääri sekä satunnaisesti seesamsiemeniä. Muutamaan otteeseen sushinautinto onkin ollut kaatua silkaan väsymykseen. Ajan myötä tekniikkani on onneksi kehittynyt ja perjantaiherkku syntyy nopeasti!

Sushin valmistuksen työläyden myötä syntyi kuitenkin idea tämän blogin teeman mukaisesta sushipuurosta, jossa yhdistyvät sushin perinteiset raaka-aineet ilman juuri pilkkomista vaativampia työvaiheita. Tänään ehdin vihdoin tarttua tuumasta toimeen ja syntyi seuraavanlainen annos:

Sushipuuro wasabilla ja soijakastikkeella
50 g puuroriisiä (175 kcal)
3 dl vettä
72 g avokadoa (143 kcal)
117 g kurkkua (13 kcal)
40 g graavilohta (66 kcal)
3 g seesamsiemeniä (20 kcal)

Nori -arkki
Wasabia
Soijakastiketta
Riisiviinietikkaa 

Ravintosisältö: 417 kcal / annos. Huom. ei sis.: wasabi, soijakastike, riisiviinietikka


Kiehauta vesi ja lisää riisinjyvät. Keitä hiljalleen kunnes koostumukseltaan puuromaista. Mausta tilkalla riisiviinietikkaa. Pilko kurkku, avokado, nori ja lohi pieniksi paloiksi ja kaada riisin kanssa sekoituskulhoon. Sekoita ainekset. Kaada puuro lautaselle ja koristele muutamalla avokadonviipalella, lohella sekä seesamsiemenillä. Tarjoile soijakastikkeen ja wasabin keran. Soijakastiketta voi kaataa makunsa mukaan suoraan puuron joukkoon. Puuron voi koostumuksesta ja omista taidoista riippuen nauttia joko perinteisesti puikoilla tai esimerkiksi lusikalla.


Perjantaiherkkuni perinteisemmässä muodossaan.

_________


Loppuun vielä kuvat eilisestä sekä tämänaamuisesta puuroannoksestani:

Mansikka-suklaa-kaura -puuro rahkalla ja siitepölyllä
30 g kaurahiutaleita  (110 kcal)
1 dl mantelimaitoa (13 kcal)
100 g mansikoita (47 kcal)
3 g kaakaojauhetta (11 kcal)
5 g siitepölyä (16 kcal)
100 g rahkaa (60 kcal)

Ravintosisältö: 257 kcal / annos


Ruis-lese -puuro taateleilla ja jogurtilla (KEVYT!)
20 g tuishiutaleita  (68 kcal)
10 g leseitä (29 kcal)
1 dl mantelimaitoa (13 kcal)
10 g taateleita (30 kcal)
100 g maustamatonta jogurttia (55 kcal)

Ravintosisältö: 195 kcal / annos


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti