maanantai 27. heinäkuuta 2015

Puurolautasellani testaa: Ikean 50 sentin puuroaamianen!

Parin viikon blogihiljaisuuden aikana kypsyi ajatus jättää päivittäisten, usein jo monesti blogissa aiemmin varioitujen peruspuurojeni dokumentonti jatkossa vähemmälle. Päivittäiset,  jo tutuksi tulleet puuroni koostuvat tällä hetkellä pitkälti blogissa esiintyneistä raaka-aineista (luettelo raaka-aineista tulossa!). Puurojen variaatio tuleekin lähinnä raaka-aineiden erilaisista kombinaatioista ja raaka-aineiden keskinäisistä suhteista. Päivittäiset postaukset jäävät siis vähemmälle - kunnes jos ja kun lautasella taas tapahtuu mullistavia innovaatioita. Sen sijaan tulen jatkossa paneutumaan puuron saloihin omaa kattilaani laajemmin ja tutustumaan mm. ravitsemusliikkeiden antimiin. Luvassa myös aiempaa enemmän Puurolautasellani testaa -postauksia. Heti alkuun pieni raportti Ikean aamupalapöydästä!

Olen tässä muutamina kesäaamuina reippaasti polkenut itseni Raision Ikean aamupalapöytään. Aamupalavalintani on luonnollisesti ollut puuro. Ei siksi, että puurobloggarin olisi nyt vain epäsopivaa muuhun sortua, vaan koska on ihanaa välillä kauhoa lautaselleen valmista puuroa ilman herkkuhetken jälkeen odottavaa kattilatiskiä!

Ikean puuroaamiainen, puuro hillolla & kahvi maksaa Family -kortilla vaivaiset 50 senttiä (norm. 1,50€), mutta ajaa Ikean tuotteiden tapaan asiansa. Iso lautasellinen kaurapuuroa täyttää ja lämmittää, hillosilmä nostaa mukavasti verensokeria ja kahvi herättelee uuteen päivään. Puuro on kieltämättä hieman aneemisen oloista marjoihin, rahkoihin ja pähkinöihin tottuneen silmään ja ehkä aavistuksen vähähiutaleista, mutta tosiasia on, että tuon 50 senttiä olisi valmis maksamaan jo pelkästä kahvista (Ikean Family -jäsenenä senkin saa tosin muutoin ilmaiseksi). Ainoa kritiikki, mitä näin halvasta puuroaamiaisesta uskaltaa antaa on se, että puuroon ei ymmärtääkseni kuulu maito. Ei edes tilkkana puuron joukkoon. Lasillisen maitoa puuron kyytipojaksi saa 80 sentillä. Hinta ei päätä huimaa, mutta koska aamiainen itsessään niin halpa, tuntuu maitotilkan hinta suhteettomalta. Ikea ei sivuillaan tuo ilmi, mutta pienen taustatyön tehtyä jäin siihen ymmärrykseen, että luomua ovat sekä puuro, että hillo.

Puuroaamiaisesta on myös isompaan nälkään jos valitsee Vantaan tavaratalossa tarjolla olevan aamiaisbuffetin 4,50€ (norm. 4,95€). Tällöin puuron kyytipojaksi voi valita mm. croisanttia, munakasta, piparkkua ja puuron voi terästää vaikka pähkinöillä.

Ikean puuroaamiainen Family -kortilla 50 senttiä.
Sis. puuro, hillo ja kahvi (maitolasillinen ostettu erikseen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti