perjantai 3. heinäkuuta 2015

Polentapuuroa kesäisin höystein

Tänään aamu alkoi poikkeuksellisissa merkeissä - ilman aamupalaa! Eiliset päikkärit ja myöhään kukkuminen olivat kostautua aamulla - ohikiitävän hetken olin valmis, puoliksi unessa, räpläämään Elixian tuntivaraukseni perutuksi. Ajatukset valmiiksi pakatuista treenivaatteista, yhdestä mieluisimmista ryhmäliikuntatunnista ja illalla valmiiksi ladatusta kahvinkeittimestä kuitenkin auttoivat! And there I went!

Päätin hyvittää tämän traumaattisen päivänalun valmistamalla iltapäivän välipalaksi jotain ihan uutta! Citymarketin ryynihyllyjen välissä mukaan tarttui kilohinnaltaan edullisin Risentan polentapussi (500 g). Ulkoisesti ryynit muistittavat mannaryynejä, joten päätin riskillä, ilman suurempia googlauksia, käyttää tuttua 1 dl + 2 dl + 30 g -ohjettani sopivin täyttein ja lisukkein ja tuloksena oli seuraavanlainen herkku:

Polentapuuro mansikoilla ja maissihiutalleilla & jogurttisilmä

30 g polentaa (maissisuurimoita) (103 kcal)
1 dl mantelimaitoa (13 kcal)
2 dl vettä
Merisuolaa
100 tuoreita mansikoita (47 kcal)
50 g maustamantonta jogurttia (55 kcal)
10 g maissihiutaleita

Ravintosisältö: 291 kcal / annos

Kiehauta mantelimaito, merisuola ja vesi. Lisää polenta (maissisuurimot). Keitä puuroa hiljalleen kunnes koostumukseltaan puuromaista. Lisää joukkoon osa mansikoista pilkottuna sekä osa maissihiutaleista. Kaada puuro lautaselle ja viimeistele annos jogurttisilmällä sekä lopuilla mansikoilla & maissihiutaleilla.


Polenta (349 kcal / 100 g) on karkeaksi jauhettua maissia (maissisuurimoita). Sana polenta viittaa myös valmiiseen lopputulokseen, puuromaiseen tai kiinteämpään massaan, joka valmistetaan puuron tavoin keittämällä. Massa voidaan myös maustaa esimerkiksi juustolla ja leikata jäähtyneenä paloiksi ja paistaa. Soveltuu myös erilaisten jälkiruokien valmistamiseen. Polenta on myös olennainen osa Italiailaista keittiötä ja sitä tarjoillaan yleisesti aterian lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti