perjantai 10. heinäkuuta 2015

Maapähkinävoi kaurapuuron piristää!

Rahkan ja riisikakkujen suursyömärinä olen toistaiseksi siirtänyt rahkaostokseni Lidliin. 500 g rasvatonta maitorahkaa maksaa 0,82€ ja 130 g riisikakkuja 0,55€ (Vertailuna K-Menu 500 g / 0,99€ ja Valio 250 g / 0,75€... ja Pirkka -riisikakut 100 g / 0,99€) Tänään Lidlistä tarttui mukaan kauan himoitsemani purkki maapähkinävoita. Ja maapähkinävoihan ei tunnetusti gourmet -reseptejä kaipaa:

Kaurapuuro maapähkinävoilla, rahkalla & mantelirouheella
1 dl kookosmaitoa (20 kcal)
2 dl vettä
Merisuolaa
30 g kaurahiutaleita (110 kcal)
100 g rahkaa (60 kcal)
15 g maapähkinävoita (84 kcal)
10 g mantelirouhetta (62 kcal)

Ravintosisältö: 336 kcal 

Kiehauta kookosmaito, merisuola ja vesi. Lisää kaurahiutaleet. Keitä puuroa hiljalleen kunnes koostumukseltaan puuromaista. Huomaa, että kaurapuuron keitossa paras lopputulos syntyy maltilla - vältä siis turhaa kiehumista ja sekoittamista. Kaada puuro lautaselle ja lisää rahka ja nokare maapähkinävoita. Sekoita kevyesti ja koristele mantelirouheella.

Loppuun vielä eilisen aamupuuuro:

Maissipuuro rahka-hillo -silmällä
1 dl mantelimaitoa (13 kcal)
2 dl vettä
Merisuolaa
30 g polentaa (maissisuurimoita) (103 kcal)
100 g rahkaa (60 kcal)
10 g omenahilloa (25 kcal)

Ravintosisältö: 201 kcal 

Ja päivällisen ja iltapalan hybridipuuro:

Porkkana-ruis-lese -puuro raejuustolla
1 dl mantelimaitoa (13 kcal)
2 dl vettä
Merisuolaa
10 g Myllyn Paras Kuidukas kolmen viljan leseseos (29 kcal)
20 g ruishiutaleita (68 kcal)
150 g porkkanaa (50 kcal)
Muna (55 kcal)
50 g raejuustoa (40 kcal)

Ravintosisältö: 245 kcal 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti