keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Raakapuuro -shotteja pakkasesta

Eilen tein postauksen raakapuurosta, yhdestä ehdottomista ykkösherkuistani! Koska raakapuuro on tilavuuteensa suhteutettuna perinteistä puuroa täyttävävämpää ja runsasenergisempää, valmistuu sitä usein kerralla kuitenkin usein turhankin paljon. Myös valmistusvaiheessa saattaa raaka-aineiden määrä tuntua vähäiseltä, varsinkin perinteisempiin puuroihin tottuneesta, joten myös pienemmän määrän valmistaminen saattaa tuntua vaikealta. 

Koska kyseessä kuitenkin tuorepuuro, sen pitkään säilyttäminen on ongelmallista. Itse en ole uskaltautunut testaamaan kaunako puuroa uskaltaa sellaisenaan säilyttää ja ongelman olenkin tähän asti ratkaissut käyttämällä puuroa seuraavat pari päivää kaikilla mahdollisin tavoin - rahkan kanssa, riisikakun päällä... 

Eilen illalla päätin kokeilla eilisen puuronloppujen pakastamista. Pakastamiseen käytin Ikean Sockerkaka -muffinsimuotteja. Yhden muotin täyttämiseen meni n. 100 g tuorepuuroa (176 kcal). Lisäksi täytin pari muottia 25 grammallla tuorepuuroa pohjalla ja päälle 75 g rahkaa. Tuloksena syntyi seuraava kesäaamun aamupalaherkku:

Raakapuuro -shotti, täysi- ja rahkavariaationa
Ennen puuron nauttimista poistin muffinsimuotit ja annoin puuroannosten sulaa kunnes sen saattoi hieman jäisenä helposti lusikoida lautaselta, leivoksen tapaan! Halutessaan annokset voi sulattaa kokonaan, esim. jääkaapissa.

Raakapuuro -shotit suoraan pakastimesta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti